Termik Santral için bugün Beğendik Köyü’nde, firma yetkilileri halkı bilgilendirme toplantısı yapmak istedi. Ancak, Bulgaristan sınırındaki köye termik santralin yapılmasına karşı çıkan yaklaşık 2 bin kişi, toplantının yapılacağı köy kahvesi önünde toplandı. 'Nükleer santral istemiyoruz', 'Köyümüze termik santral istemiyoruz', 'Yaşamak istiyoruz, termik santral değil' yazan dövizler taşıyan grup, gelen firma görevlilerinin kendilerine Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini anlatmasına da izin vermedi. Polis ve jandarma ekipleri de, olası olayların önüne geçmek için yoğun güvenlik önlemi aldı.

Toplananlar, kendilerini bilgilendirmek için gelen ve konuşmasına başlayan EMBA Elektrik Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Bülgün’ü, alkış, ıslık ve düdük çalarak protesto etti ve konuşmasına izin vermedi.

Firma yetkililerini gitmesi ardından İğneada Belediye Başkanı CHP’li Tahir Işık toplananan gruba "İlk raunt bizim oldu. Hayırlı olsun" diyerek seslendi.

Termik santral yapılmasına karşı çıkan ve eylemci gruba destek veren Edirne Barosu avukatlarında Bülent Kaçar, "Biz avukatlar ve belediye başkanları ile halkımızın imzaladığı tutanağı hazırladık ve 2 Kasım’da Ankara'da yapılacak olan toplantıya belediye başkanlarımız götürecek. Beğendik Köyü sınırları içinde EMBA Elektirik Üretim A.Ş. tarafından yapılması düşünülen Trakya Entegre Termik Santrali Projesi için bugün saat 13.00’da yapılması ilan edilen halkın bilgilendirilmesi toplantısı, halkın termik santrali istememesi, köy kahvesinin kapalı olması, yetkililerin toplantı saatinden sonra gelmesi nedeniyle başlamadı. Biz de konuyla ilgili tutanak tuttuk" dedi.

Firma yetkililerin köyden ayrılmasının ardından toplananlar dağıldı.



AÜÜ,CC(LK/İD)