Termal Belediyesi tarafından 3 ay önce sondajına başlanan ve Sevgi Kuyusu adı verilen kuyuda termal suya ulaşıldı. 800 metre derinlikte bulanan sıcak su, yüzeye pompalanmaya başladı. Şu anda 56 derece sıcaklığa sahip olan termal suyun sıcaklığının birkaç gün içerisinde 60 dereceyi aşması bekleniyor.

Termal Belediye Başkan Ak Parti’li İsmail Atik, sondajda emeği geçenlere teşekkür ederek, "Adı Sevgi Kuyusu. Rabbim yine yüzümüze baktı. Burada insanlığa ve beşeriyete bir hizmet ve imkân sunmamızı nasip etti. İlçemizin geleceği parlıyor. Termal’in turizm potansiyeli bir kez daha gelişti. Bu hizmetleri yapınca bizim akümüz doluyor. Bundan sonra yenileri de olacak" dedi.

Başkan Atik, 2 gün içerisinde suyun debisinin netleşeceğini de ifade ederek, "Bizi rahatlatacak bir debi mevcut. 56 derecelik bir sıcaklık mevcut ama biz su sıcaklığının 60 derecenin üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Suyun rengi de mineral açısından zenginliğini gösteriyor" diye konuştu.

Termal Belediyesi’nin geçen yıl yaptığı sondajlarda 3 kuyuda daha sıcak su çıkarılmıştı. İlçede özellikle Arap turistlerin konakladığı otel ve tesisler bulunuyor.



SG(FK/CK)