Muş'tan yıllar önce Mersin'e göç eden ve Mevlana Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi Mehmet Ali Sayın ile Emine Sayın'a oğullarının şehit olduğu haberini Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer verdi. Gazetecilerin şehit evine girmesine izin verilmezken, acı haberi alan 6 çocuk annesi Emine Sayın, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Yakınları da evin önünde göz yaşlarına boğulurken, inşaat işçisi baba Mehmet Ali Sayın da oğlunun şehit düştüğü haberini alır almaz eve koştu. Acılı babayı evin önünde bekleyen Merkez Komutanı Albay Ekrem Özer sarılarak teselli etmeye çalıştı. Şehidin fenalaşan kız kardeşine olay yerinde bekletilen ambulansta müdahale edilirken, anne ve babaya ise sakinleştirici yapıldı.

Şehidin evde toplanan yakınları da artık terörün son bulması isteyerek ağıt yakıp, "Allah aşkına bu sorunu çözün artık" dedi. Kürt olduğunu söyleyen ve adını açıklamayan bir komşusu da, "Kürt sorunu yok' diyorlar, yoksa niye cenaze geliyor? Bitsin artık bu barışalım. Benim de çocuklarım var. Hepsi öğretmen, mühendis, biz devletçiyiz. Ama yarın benim oğlum askere gidecek, ölecekse niçin ölüyor? Ben kendim Kürdüm, ama benim çocuğum okuyor, yetişiyor. Eğer bu Kürt sorunu yoksa neden bu cenazeler geliyor? Demek ki var. 'Yok' diyenlerin ya çocuğu yoktur, ya evlat acısı yoktur" diye konuştu.

Terhisine yaklaşık 1 ay kaldığı öğrenilen şehidin cenazesinin nerede toprağa verileceğine ise ailenin karar vereceği ifade edildi.