Olay, Bodrum İlçesi Yalıkavak Beldesi Küdür Yarımadası’ndaki belediye ait arıtma tesisi terfi istasyonunda bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Terfi istasyonunda biriktirilen atık suların bulunduğu çukurdaki bir arızanın giderilmesi için Levent İyigün yaklaşık 10 metre derinliğindeki çukura, evli ve bir çocuk babası Harun Güney’in kullandığı vinçle indi. Bir süre sonra İyigün, burada biriken gaz nedeniyle fenalaştı, arkadaşının kötü olduğunu gören Harun Güney de hemen çukura indi. Ancak iki işçi, baygınlık geçirip atık su havuzuna düştü.

Arkadaşları, öğle yemeğine gelmeyen Güney ve İyigün’ü cep telefonlarından aradı, yanıt alamayınca da olay yerine geldi. Atık su havuzunun bulunduğu çukura bakan arkadaşları, iki işçinin cesetlerini gördü.

CESETLERİ AKUT VE İTFAİYE ÇIKARTTI

Gözyaşlarına boğulan işçiler durumu jandarma ve itfaiyeye bildirdi. Terfi istasyonuna gelen itfaiye ekipleri, Sadettin Uslu liderliğindeki AKUT ekibiyle iki işçinin cesedinin çıkarılması için çalışma başlattı. Olayı öğrenen işçilerin yakınlarıyla Yalıkavak Belediye Başkanı Bağımsız Mustafa Saruhan terfi istasyonuna geldi. İki işçinin yakınları ve arkadaşları gözyaşlarına boğuldu. AKUT ve itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla cesetleri çukurdan çıkarılan iki işçinin maske ve oksijen tüpü kullanmadığı belirlendi.

İlk belirlemelere göre çukurda biriken metan gazından zehirlenip can veren iki işçinin cesetleri, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.



YA(İÖ/AAA)