Merkez Yıldırım İlçesi Çınarönü mahallesi Atilla sokakta Hasan Kahraman’ın evinde, evlenecek olan kızı Sezgin Kahraman için düğün öncesi kına eğlencesi düzenlendi. Saat 21.30 sıralarında üç katlı binanın çatı katına çıkan kadınlar eğlenceye burada devam etmek istedi. Çatı katının tuğla örülü korkuluklarına yaslanan kadınlar, şarkılar söyleyip oynayanları izlerken, korkuluk duvarı birden yıkıldı. Dengelerini kaybeden Sacide Aydın ve Birgül Ertaş yaklaşık sekiz metreden beton zemine düştü. Ağır yaralanan Sacide Aydın ve Birgül Ertaş olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Sacide Aydın, doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybederken, durumu ağır olan Birgül Ertaş ise yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Olay sırasında şoka girip sinir krizleri geçiren davetlilere ise sağlık ekipleri tarafından ambulansta müdahale edildi.

EV SAHİBİ UYARDI

Gördüğü kazanın şokunu uzun süre yaşayan 12 yaşındaki Emrah Çelik, “Terasta kadınlar eğlendikleri esnada ev sahibi yukarıya gelip 'duvara fazla yaslanmayın sağlam değil' dedi. Tam kadınlar kendilerini geriye çekecekleri esnada korkuluk duvarı birden yerinden sökülerek aşağıya düştü, dengelerini kaybeden iki abla boşluğu düştüler” dedi.

KONFEKSİYONDA ÇALIŞIYORDU

Arkadaşının kına gecesinde yaşamını yitiren Rahime-Mehmet Şerif Aydın çiftinin 6 çocuğundan biri olan Sacide Aydın'ın aile bütçesine katkıda bulunmak için bir konfeksiyon atölyesinde asgari ücret ile çalıştığı öğrenildi. Genç kızın cenazesinin otopsiden sonra Yenişehir ilçesinde toprağa verileceği belirtildi. Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.