Mevlana'nın ailesiyle birlikte Karaman'dan, Konya'ya gelişinin 784'üncü yıl dönümü nedeniyle Mevlana Müzesi Gül Bahçesi'nde temsili karşılama töreni düzenlendi. Törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve çok sayıda davetli katıldı. Karşılama töreni öncesi Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından gerçekleştirilen kısa konser ilgi gördü.

Daha sonra Karaman'dan ailesi birlikte gelen Mevlana, Sultan Alaeddin Keykubat, eşi Gazi Hatun ve Vezir Karatay tarafından karşılandı. Temsili karşılama törenin ardından müze içerisinde bulunan Mevlana'nın mezarı başında dua edildi.

Bu sırada temsili Mevlana'yı canlandıran Naci Kurtoğlu'nun rahatsızlandığını fark eden Vali Aydın Nezih Doğan, yanına çağırdı. Programı yarıda bırakan Naci Kurtoğlu müzeden çıkarıldı. Bahçede bulunan dinlenme salonuna alınan Naci Kurtoğlu'na çağrılan 112 Acil Servis'e bağlı sağlık ekipleri müdehale etti. Sağlık ekipleri tarafından tansiyonu ölçülen Naci Kurtoğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, temsili canlandırma töreninde Vezir Karatay'ı oynayan babası tiyatro ve sinema sanatçısı Cem Kurtoğlu, oğlunun kan şekeri düştüğü için rahatsızlandığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi.  Minibüse binen oğluna seslenerek, "Çık da bomba gibiyim de" diye espri yaptı. Tören, duanın ardından sona erdi.



MKY(İA/SS)