Olay, geçen 7 Temmuz'da merkez Çukurova İlçesi Toros Mahallesi'nde meydana geldi. Özel bir firmada temizlik elemanı olarak çalışan Pakize Akcan ile Aysel Solunay, Elif Keskin'e ait 8'inci kattaki daireye temizlik yapmak için gitti. Solunay odaları temizlerken, Akcan ise camları silmek için pencereye çıktı. Bir süre sonra dengesini yitiren Pakize Akcan, çığlıklar atarak beton zemine çakıldı. Akcan'ın çığlıklarını duyup aşağıya bakan Aysel Solunay, genç kadını yerde hareketsiz yatarken gördü. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Pakize Akcan'ın öldüğü belirlendi.

İş arkadaşı için gözyaşı döken Aysel Solunay, "Bana 'Çiçek Ablam' derdin. Şimdi bana kim 'Çiçek' diyecek? Çiçek yavrum, canım, beni bırakıp gitme" diye feryat etti.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Pakize Akcan'ın çalıştığı temizlik firmasının sahibi Hasan Gürses hakkında, 'taksirle ölüme yol açmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, "Yüksek katlarda yapılan temizlik işindeki aşikar bulunan düşme ve ölüm tehlikesine rağmen, bu düşmeyi ve ölümü önlemeye yönelik hiçbir tedbir almamış bulunan şirketin sahibi ve yetkilisi olan şüphelinin ağır sorumluluğu bulunmaktadır" denildi.

Tutuksuz sanık Gürses'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/CK)