3 Şubat'ta meydana gelen trafik kazasında, Kahramanmaraş'ta Hanefi Mahçiçek Bulvarı'nda yolu süpüren belediye temizlik işçisi Mehmet Taşezen'e 19 yaşındaki B.D. yönetimindeki otomobil çarptı. 8 yıllık temizlik işçisi, ağır yaralı olarak Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren Mehmet Taşezen'in dün akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti. Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Mehmet Ali Düzkale, üç çocuk babası Taşezen'in eşi 45 yaşındaki Hayriye ve 26 yaşındaki oğlu Fatih'le görüşüp, organların bağışlanmasını istedi.

8 SAATLİK OPERASYON

Aile organ bağışına razı olunca Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçildi. Yapılan çalışmaların ardından Ankara'dan ve Adana'dan gelen sağlık ekibi, 8 saat süren ameliyatın ardından Taşezen'in kalp, karaciğer ve böbreklerini aldı. Ambulans uçakla kalp ve karaciğer Ankara'ya, böbrekler Adana ve Gaziantep'teki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.

Dr. Mehmet Ali Düzkale, Taşezen'in gözlerinin de bağışlandığını, ancak organları alan ekipte bu konuda uzman doktor olmadığı için alınamadığını söyledi.

'TERTEMİZ KALBİNİ YAŞATMAK İSTEDİM'

Eşinin organlarını bağışlayan Hayriye Taşezen, "Doktor Mehmet Ali Bey'in teklifi üzerine oğlum ve kızımla ailece düşündük ve eşimin organlarını bağışlamaya karar verdik. Gözünü, kalbini, böbreklerini, ciğerlerini başkasında görmek için böyle bir karar aldık" dedi.

Babasının organlarının başka insanlara şifa vermesiyle biraz olsun teselli bulacaklarını dile getiren Fatih Taşezen de duygularını şöyle paylaştı:

"Benim babam şu dünyada eşi benzeri olmayan çok temiz kalpli, saf, başını yerden kaldırmayan bir insandı. Ben bu insanın tertemiz kalbini yaşatmak istedim. O tertemiz kalp başkasında atsın istedim. O gözler başkasında görsün, başkasına umut olsun istedim. O kalbin toprağa girmesine gönlüm el vermedi. Bu yüzden organ bağışı yaparak babamı yaşatmak istedik."

Ailenin diğer çocuğu 22 yaşındaki Rabia Taşezen de, hasta insanların sağlıklarına kavuşması için herkese organ bağışı çağrısında bulundu.



LY(OA/COŞ)