Safranbolu Belediyesi, Dünya Çevre Günü nedeniyle temizlik görevlileri arasında yarışma düzenledi. Pazar yerinde daha önce yerlere bırakılan çöpleri toplamak için ikiye ayrılan 4 temizlik görevlisi çöpleri topladı. Öğrenciler ellerindeki puanların yazılı olduğu levhaları kaldırarak temizlik görevlilerine puan verdi. Yarışmada Ramazan Ünal ve Hakkı Tuncer birinci oldu. Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy temizlik görevlilerine birer kol saati hediye etti. Etkinlikte ilköğretim okulu öğrencileri de, "Ekolojik dengeyi bozduk keneler türedi" "Yaş kesen baş keser", "Tabiat sonsuz bir nimet değildir" yazılı dövizler taşıyarak, görevlilerin çöpleri toplamasına yardımcı oldu.

ESNAFTAN TEPKİ 

Esnaflar yerlere çöp bırakılarak öğrencilere toplatılmasına tepki gösterdi. Saliha Korur esnafların dükkanların önünü temizlediğini belirterek, "Geldiler bizim dükkanlarımızın önüne çöp attılar. Biz bunun manasını hiç anlayamadık. Böyle, Çevre Günü olmaz. Çocuklara pis yerleri temizletiler. Pisleterek temizleyin denilmez. Biz esnaflar olarak çok üzüldük" dedi.

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zülfiye Özcan, "Sokaklarımız yeterince temiz olduğu için temizlik müdürlüğü ekibimizce yerlere sembolik şeyler atıldı. Çocuklarımıza bugünün önemini aşılamak için ufak bir temizlik operasyonu yaptık. Çocuklarımız, Dünya mirası Safranbolu'yu ileride de nasıl temiz ve kaliteli korumaları gerektiğini öğrenecekler" dedi.

BD(MÇ/SSA)