Sarıca Köyü’nde çiftçiler tarafından tahsis edilen alan üzerinde yapılan törene, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, yönetim ve dönetim kurulu üyeleri Zile ve Gaziköy belde belediye başkanları, köy muhtarları, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Törende konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası’nın çiftçiye, ekonomiye ve doğaya hizmet eden bir kuruluş olduğunu belirterek, “2011 Pancar Alım Kampanyası dönemi boyunca, fabrikaya en temiz pancar getiren köylerimizi ve köylülerimizi ödüllendiriyoruz" dedi.

"GELECEĞE YATIRIM"

Bunun hem köylere, hem köylüye, hem memlekete hem de geleceğe yapılmış bir yatırım olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Hüseyin Akay, "Çünkü doğaya zarar vermeden, özellikle onu besleyip büyütmemiz, gelecek nesillerimiz adına çok önemlidir. İşte bu bağlamda biz Kayseri Şeker Fabrikası ailesi olarak bugün ilk olarak Develi İlçemizin Sarıca Köyü’nde çiftçilerimiz tarafından tahsis edilen 80 dekarlık bir alanda, büyük bir ağaçlandırma çalışması başlatıyoruz. Bu bağlamda 80 dekarlık bu arazinin 20 dekarlık bölümüne ceviz, 60 dekarlık bölümüne ise karaçam fidesi ekeceğiz. Sulamasından, teknik desteğine kadar tüm gelişim sürecinde bizler görev alırken, bundan sonraki süreçte ise çiftçilerimiz bu fidanları büyütüp yetiştireceklerdir inancındayım” diye konuştu.

ÇOCUKLARA KUMBARA

Yapılan konuşmanın ardından davetliler sırayla kendi isimlerini verdikleri fidanları belirlenen alana diktiler. Daha sonra Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı, üyeleri ve Develi Belediye Başkanı tarafından çocuklara köy merkezinde kumbara dağıtıldı.



NÖ(OE/AK)