9 yaşında geçirdiği trafik kazasında sol kolu dirsek üstünden kesilen Kemal Özdemir'in Dedeman Otel plajından saat 13.00 sıralarında başladığı yüzme etkinliğine, deniz polisi ve Sahil Güvenlik'e bağlı iki zodyak bot eşlik etti. Yaklaşık 45 dakika tek koluyla attığı kulaçlarla yüzmeyi tamamlayan Kemal Özdemir'i, Konyaaltı Sahili'nde dip temizliği yapan bir grup dalgıç karşıladı.

Amacının gelecek nesillere temiz bir deniz bırakmak olduğunu söyleyen Kemal Özdemir, “Etkinliğin 3'üncüsünü gerçekleştirdik. Türkiye'nin denizleri boğulmak üzere. Sadece Karadeniz'de 575 milyon ton çöp atığı var. İnsanları çok dikkatli olmaya davet ediyorum. Yalnız Türk denizlerinde değil, tüm dünyada bir kirlilik hakim. Akdeniz diğer yerlere rağmen daha temiz olmasına rağmen falez bölgesinde bir çok atıkla karşılaştım" diye konuştu.

Acil Afet Birliği'nde görevli dalgıçlar adına konuşan Mustafa Burgaz ise “Aşağıda şişelerden tutun demir atıklar bile var. Her gün deniz biraz daha kirleniyor. Önceleri yüzlerce deniz atı görür, caretta carettalar ve yunuslarla birlikte yüzerdik. O kadar çok kirlendi ki, yarın öbür gün artık denize giremeyecek hale geleceğiz. Umarım denizi kirletmeden yaşamayı öğreniriz" diye konuştu.

Milli sporcu Kemal Özdemir ile birlikte TURMEPA'ya yardım için burada olduklarını aktaran Burgaz, "Amacımız temiz bir denize katkıda bulunmak. Denizin altında yapılan temizlik de temiz bir dünya için mesajdır. İnşallah bu mesajlar yerine ulaşır" dedi.

Daha önce İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçen, İzmir Körfezi'nde ve bugün de Antalya'da yüzen Kemal Özdemir, Karadeniz'de iki noktada daha yüzüp 10 kilometrelik mesafeyi tamamlayacak.