Olay, merkez Seyhan İlçesi'nin Ziyapaşa Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan Kültür Merkezi içerisindeki Tema Vakfı Adana İl Temsilciliği'nde meydana geldi. Ramazan Bayramı nedeniyle 4 gün kapalı olan vakıf merkezine gelen il temsilcisi Halil Akyürek, kapıyı açtığında ofisi tamamen dağıtılmış olarak buldu. Daha önce de 2 kez girilen ve bilgisayarları çalınan ofiste aynı olayın gerçekleştiğini düşünen Akyürek, durumu polise bildirdi.

Polis tarafından yapılan incelemede, Mimar Sinan Kültür Merkezi'nin kompleksi içerisinde bulunan vakıf merkezinin havalandırma penceresini açıp, tuvalet bölümünden ofise girildiği saptandı. Hiçbir şey çalmayan kimliği belirsiz kişilerin, vakıf merkezindeki evrakı tahrip edip, eşyaya zarar verdiği anlaşıldı. Uzun süre ofisi karıştırdığı ortaya çıkan hırsızların, el sabununu ıslatıp duvara da 'salak' yazdıkları tespit edildi.

Hırsızlık olayı ekiplerce araştırılırken, gece devriye gezen polislerin şüphe üzerine gözaltına aldıkları 17 yaşındaki M.C.C. ile 21 yaşındaki Fethi Can S.'nin yapılan parmak izi araştırmasından, Tema Vakfı'nda daha önce meydana gelen 2 hırsızlığın şüphelisi olduğu belirlendi. Şüphelilerden Fethi Can S., bilgisayarları çaldığını da itiraf etti.



FK(OA/CK)