TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, dernek binasında yaptığı açıklamada, Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması düşünülen Zonguldak Eren Elektrik Santrali-3 (ZETES-3) ile ilgili 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) sürecinin başladığını söyledi. Söz konusu şirketin Çatalağzı'nda 2 termik santralinin daha bulunduğunu hatırlatan Aydan, yıllardır termik santrallerden kaynaklanan kirlilik nedeniyle sorunlar yaşayan bölge halkının yeni bir termik santrale karşı olduğunu söyledi. Yöre halkının sağlığının tehdit altında olduğunu ifade eden Aydan, şöyle dedi:

"Bölge halkı, hem şu anda aktif olan termik santraller, hem de yeni kurulması planlanan termik santral ile ilgili olumsuz görüşlerini, yaşadıkları mağduriyeti daha önce de dile getirmişti. Anket sonuçlarına göre de yöre halkının yüzde 75'i, yeni bir santralin yapılmasına karşı. Halka rağmen bir yatırım planlanmamalıdır. Muslu, Çatalağzı ve Zonguldak halkının sağlıklı yaşam isteklerine saygı duyulmalıdır. Söz konusu projeye bütünüyle karşı olduğumuzu bildiriyoruz."

TEMA üyeleri, açıklamanın ardından, 'Yöremizde daha fazla termik santral istemiyoruz' ve 'Termiksiz yaşam istiyoruz' yazılı pankart açarak tepkilerini gösterdi.



DS(EE/AAA)