TEM yolunun Gebze- İzmit arasındaki bölümünde yaklaşık bir yıldır süren bakım onarım çalışmaları 22.00 ile 07.00 saatleri arasında bölüm bölüm ulaşıma kapatılıyordu. Ancak Körfez İlçesi'nin Hereke Mağaraburnu mevkiindeki bakım onarım çalışmaları nedeniyle TEM yolunun İstanbul yönü, bu sabahtan itiraben 19 Ekim'e kadar sürekli kapatıldı. Ankara istikametinden gelen araçlar, İzmit'i geçtikten sonra Körfez turnikelerinden itibaren D-100'e yönlendirilmeye başlandı.

10 KİLOMETRE KUYRUK

Körfez turnikelerinden D-100'e girişte hem 2 gişe bulunması, D-100 Karayolu'nun da dar olması nedeniyle İzmit'e doğru uzun araç kuyrukları oluştu. Saat 11.00 sıralarında adım adım ilerleyen araç kuyruğunun 10 kilometreyi bulduğu, TEM'in İzmit'in kuzeyindeki Gültepe Tünel ve viyadüklere kadar uzadığı görüldü. Trafik yetkilileri de araç trafiğinin hızlandırılması için hiçbirşey yapamıyor. Emniyet şeridi de kapalı olduğundan umbalanslar da ilerlleyemiyer.

Araç sürücüleri ise bu uygulamanın duyurulmadığını, ayrıca daha gerilere uyarı tabelaları da konulmadığını belirterek büyük tepki gösterdi. Sürücüler, "Böyle uygulama olmaz. Gece yapılsın. Gündüz tarfikte perişan olduk" dedi. Bazı sürücüler, İzmit'in Kandıra turnikelerinden Körfez turnikelerine 2 saatte ulaşabildiklerini söyledi.

HEREKE'DEN GİRİŞ VERİLDİ

İlerleyen saatlerde ise D-100'den ilerlemeye çalışan ve Körfez-Gebze arasında uzun kuyruk oluşturan araçlara Hereke'deki gişelerden geçiş verilmeye başlandı. Ne var ki buradaki girişte de sadece çok dar iki gişenin bulunması hem bu girişi, hem TEM'i girişteki kavşak noktasını kilitledi.



MB(MB/SS)