Karayolları ekipleri, Körfez İlçesi ile Gebze arasındaki viyadük ve köprülerde yeni bir sistemle asfalt kaplaması yapıyor. 1 Ekim Pazartesi sabahı başlayan uygulama ile TEM yolunun Körfez İlçesi ile Gebze arası İstanbul yönü ulaşıma kapatılmıştı. Bu tarihten bu yana TEM'den İstanbul yönüne geçiş verilmiyor. Ankara yönünden gelen araçlar, Körfez İlçesi turnikelerine kadar devam edip, buradan itibaren İstanbul yönü kapalı olduğu için Körfez turnikelerinden D-100 karayoluna giriyor. Sürücüler Gebze'ye kadar buradan yollarına devam ediyor, isterlerse TEM'e geçiş yapabiliyor.

Ancak Körfez turnikeleri girişinin çok dar olması nedeniyle, sabah ve akşam saatlerinde turnike girişinden İzmit yönüne doğru TEM'de inanılmaz yoğunluk oluşuyor.

Bugün akşam saatlerinde de araç kuyduğu 3 şerit halinde TEM yolunun tüneller mevkiine kadar yaklaşık 10 kilometreye ulaştı. Trafik hem TEM'de, hem Körfez gişelerinden itibaren D-100 karayolu'nda adım adım ilerliyor.

Yaklaşık 30 kilometrelik İzmit- Gebze arası zaman zaman 2- 3 saatte alınabiliyor. Sürücüler ise bu duruma büyük tepki gösteriyor. Bu akşam saatlerinde, trafik ilerlemediği için bazı sürücülerin İzmit batı turnikelerine törs yönden giriş yaparak İzmit'e girip İstanbul'a devam etmekten vazgeçtikleri de gözlendi. 

Karayolları'ndan daha önce yapılan açıklamaya göre bu çalışmalar 19 Ekim'de sona erecek ve TEM'in istanbul istikameti ulaşıma açılacak. Bayram sonrasına kadar da yollarda başka bir onarım çalışması yapılmayacak. Ancak bayramdan sonra tarih verilmemekle birlikte yolun diğer yönünde de aynı çalışmaların yapılacağı belirtiliyor.



MB(MB/SS)