TEM yolunun Körfez ve Gebze ilçeleri arasında İstanbul yönünde, Karayolları'nın 1 Ekim'de başlattığı çalışma nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı. TEM'den Körfez İlçesi turnikelerine gelen ve İstanbul yönüne gidecek olan araçlar buradan D-100'e yönlendiriliyor. Körfez İlçesi'nin Tütünçiftlik Tüpraş kavşağından itibaren de özellikle Dilovası'na kadar trafik yoğunluk nedeniyle adım adım ilerliyor. Bazı günlerde Körfez ilçesi ile Gebze arasındaki 30 kilometrelik mesafe 2- 3 saatte alınabiliyor. 

GECE GEÇİCİ OLARAK AÇILDI

Hafta sonu havaların da mevsim normallerinin üzerinde gitmesi ve yazdan kalma günlerin yaşanması nedeniyle, Cuma gününden İstanbul dışına çıkanların dün akşam dönüşe geçmesi hem TEM'de, hem D-100 Karayolu'nda trafiğin kilitlenmesine neden oldu. Karayolları ile yapılan görüşmeler sonunda, özellikle TEM'de Körfez Turnikeleri önünden başlayan araç kuyruğunun Kandıra turnikelerine kadar uzaması nedeniyle, TEM'in Körfez-Gebze arası İstanbul yönü geçici olarak ulaşıma açıldı. Bakım onarım çalışmaları tamamen bitmemesine rağmen, araçların kontrollü olarak buradan geçmesine izin verilmesiyle trafikteki yoğunluk eritildi.

Karayolları yetkililerinin programına göre, Körfez- Gebze arasındaki çalışmaların 19  Ekim Cuma günü tamamlanmasıyla trafikteki çile sona erecek.



MB,EA(MB/COŞ)