Kaza saat 15.30 sıralarında TEM otoyolu Sultanbeyli mevkii İstanbul istikametinde meydana geldi. İddiaya göre 34 HF 8853 plakalı spor otomobiliyle seyir halinde olan 24 yaşındaki Sezgin Cevher, önce  E.Y'nin kullandığı 34 RC 296 plakalı kamyona çarptı. Kamyondan kendini kurtarmak isteyen Sezgin Cevher, daha sonra büyük bir hızla emniyet şeridinde park halinde olan 28 K 1069 plakalı tıra çarptı. Çarpmanın etkisiyle gencin içinde bulunuduğu spor otomobil, adeta hurda yığınına döndü. Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi.


Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin sıkıştığı yerden  çıkardığı Sezgin Cevher, ambulansta yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazayı duyarak olay yerine gelen Sezgin Cevher'in arkadaşları sağlık ekipleri ve polisten arkadaşlarının durumu hakkında bilgi almaya çalıştı. Kaza nedeniyle TEM otoyolu İstanbul istikametinde uzun süre trafik yoğunluğu yaşandı. Feci kazada dikkati çeken bir başka nokta ise emniyet şeridinde park halinde olan tırın "otoyolda duraklamak" yasaktır şeklindeki uyarı levhasının hemen yanında olmasıydı. Olay yerindeki temizlik işçileri, "emniyet şeridindeki tırın arkasında bir uyarı levhası olmadığını öte yandan çarpan otomobilin de çok süratli olduğunu" söylediler. Sezgin Cevher'in bir arkadaşı ise, "tır sıkıştırmış o da kurtulmak için emniyet şeridine girmiş bu da park halindeyken çarpmış" şeklinde konuştu.


Kaza sonrası adeta demir yığını haline gelen spor otomobil çekiciye yüklenip otoparka çekilirken, sıkışan trafik araçların kaldırılmasının ardından normal akışına döndü.


Öte yandan kazaya karışan tır sürücüsü M.Y ve kamyon E.Y sürücüleri de ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Feci şekilde hayatını kaybeden Sezgin Cevher'in cesedi ise Sultanbeyli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)