Merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde devriye gezen polis ekibi, 77107 Sokak'ta, 01 BMG 05 plakalı otomobilden şüphelenip, kontrol etmek istedi. Polis aracı durduğu sırada içinde 4 kişi bulunan otomobil hareket etti. Polislerin peşine düştüğü otomobil, Türkmenbaşı Bulvarı'nda refüje çarptı. Otomobilden inip kaçmaya çalışan 24 yaşındaki Fırat N., 17 yaşındaki O.C., aynı yaştaki R.M. ve 15 yaşındaki Y.K. kısa süren kovalamaca sonucu yakalandı. Otomobilin ilk görüldüğü bölgede yapılan aramada ise otların arasına gizlenmiş 82 ekran LCD televizyon bulundu.

Polisin araştırmasında, şüphelilerin, kaçmaya başladıkları sokaktaki Zeytindalı Apartmanı'nın birinci katındaki daireye su borusundan tırmandığı ve buradan televizyonu çaldığı belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerin hırsızlık suçundan çok sayıda kaydı olduğu saptandı.

Yaşları 18'den küçük şüpheliler O.C., R.M. ve Y.K., Çocuk Şube Müdürlüğü, diğer şüpheli Fırat N. ise Hırsızlık Bürosu ekiplerine teslim edildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan Fırat N., hırsızlık suçlamasını kabul etmeyip, "Alkollüydüm, alkollü araç kullanmak suç olduğu için de kendime gelmek istedim. Arabayı park edip içinde uyuyordum. Ben hırsızlık yapmadım" dedi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Fırat N., kafasını yere eğip yüzünü gizlemeye çalıştı. Gazetecilerin, "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Ben delikanlı adamım. Ailemden utandığım için yüzümü gizliyorum. Hırsızlık yapmadım" cevabını veren Fırat N. ile 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



FK(BY/CK)