Güroymak İlçesi’ne 28 kilometre uzaklıkta bulunan ve yaklaşık 300 cep telefonunun bulunduğu 56 haneli Yemişveren Köyü’nde yaşayanlar, şebeke sorunu yüzünden telefonla iletişimde büyük sorun yaşıyor. Köyde tek sabit telefonunun bulunduğunu, ancak herkeste cep telefonu bulunduğunu belirten köylüler, sıkıntı çektiklerini söyledi. Köylüler telefonla konuşabilmek için ya köyün dışında yüksek bir tepe aradıklarını ya da muhtarın evinin damına çıktıklarını anlattı.

Köy meydanında bulunan ve bir tepenin üzerine kurulu olan muhtarın damının bulunduğu alanda ise sadece zaman zaman sinyal alınabiliyor. Bu sinyalin de çok zayıf olduğunu anlatan köylüler, kesintili de olsa buradan konuşmaya çalıştıklarını, döndüklerinde ise telefonlarını köy muhtarının evinde bıraktıklarını söyledi.

Köylüler, artık bir baz istasyonu kurulmasını istediklerini belirtirken, Muhtar Yahya Kaya ise müracaatlardan herhangi bir sonuç alamamaktan yakındı. Köyünde 300’e yakın cep telefonu olduğunu ve cep telefonlarını kendi evinde muhafaza ettiğini anlatan Köy Muhtarı Kaya, hangi GSM operatörünün köylerine baz istasyonu kurarsa tüm köy olarak o operatöre geçmeye hazır olduklarını ifade etti.



ÖÇ(FE/SS)