Bilişim Suçlarla Mücadele ekipleri, gizli dinleme sistemleri oluşturan şebekelere yönelik 8 ay önce takip başlattı. Yapılan projeli çalışmanın ardından bu sabah tespit edilen adreslere eşzamanlı operasyon düzenlendi. Baskında elebaşılığını Tolga K'nın yaptığı 13 kişilik şebeke çökertildi. Gözaltına alınan 13 kişi sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


Yapılan sorgulamada bilişim uzmanı zanlıların hazırladıkları yazılımları kendilerine getirilen cep telefonlarına yüklediği ortaya çıktı. Müşterilerin bir dinleme cihazı haline gelen cep telefonlarını, hediye bahanesiyle dinlemek istediği arkadaş veya eşlerine verdiği öğrenildi. Dinleme cihazına dönüşen telefon arandığı zaman dinlemek isteyen kişinin de telefonunun çaldığı ve böylece dinlemenin gerçekleştiği öne sürüldü. Zanlıların, dinleme yazılımlı cep telefonlarını en çok evli çiftlere sattığı bildirildi.


Öte yandan elebaşı Tolga K'nın daha önce bir TV kanalında çıktığı ana haber bültenlerinde dinleme sistemi yüklenmiş bir cep telefonunu anlattığı öğrenildi.


EE (MK)BİLGİ İÇİN:


---------


TOLGA K: TOLGA KORKMAZ