Van'ın Çatak, Elazığ'ın Keban ve Sinop'un Boyabat ilçeleri ile Tekirdağ'da bulunan 2'si kadın 4 kişiyi son 2 gün içinde telefonla arayan kişiler, kendilerini Cumhuriyet Savcısı, polis ve asker olarak tanıtıp, ''Sizin hesabınızı terör örgütü ele geçirdi. Bunu için hesabınızdaki paraları bize aktarın. Yoksa paralarınız teröristlere gider'' diyerek kandırdı. Telefondaki konuşmalara inanan 4 kişi, verilen hesap numaralarına para yatırdıktan sonra dolandırıldıklarını anlayınca polise başvurdu. Yapılan inlecelemede 4 kişinin para yatırdıkları hesabın, Konya'daki PTT ve banka şubeleri olduğu saptandı. Bunun üzerine Konya Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri de dün Kenan B. (19) ve Halil A.'yı (28) hesaplarındaki parayı çekmek için bankaya geldikleri sırada yakalandı. Gözaltına alınan 2 kişinin yapılan sorgulamasında telefonla dolandırıcılık yapan şebekenin tahsilat işiyle uğraştıkları ortaya çıktı. Sorgulamanın ardından yine tahsilat işlemlerini yürüttüğü öne sürülen Serkan B. (30), Adem A. (26) ve Hüseyin K. (28) de, kaldıkları otel ve evlere yapılan baskında gözaltına alındı.

Şüphelilerin üst ve kaldıkları yerlerde yapılan aramada da yaklaşık 9 bin lira bulundu. Şebekenin 2 gün içinde 4 kişiden yaklaşık 60 bin lira dolandırdığı, tahsilatçılık yapanların da her iş için 600 ile 700 lira arasında para aldığı belirtildi. Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

Polis, dolandırıcılık yapan diğer şebeke üyelerinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.