Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde cep telefonu ile aradıkları kişilere kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan çete üyelerinin, "Sizin hesabınız PKK tarafından kullanılıyor. Paranızı vereceğimiz hesaba yönlendirin. Daha sonra hesaplarınızdaki incelemenin ardından paranız tarafınıza tekrara havale edilecektir" diyerek dolandırdıklarını belirledi.

Polis, Salih Çafin (29), İsa Karan (26) ve Kasım Ertokuş'un (29) telefon ile konuştukları kişilerden istedikleri parayı, haftalık 500 TL karşılığında anlaştıkları Günay Şahin (19), İlhami Çevik (31), Emrullah Garip(27) ve Bülent Yılmaz'ın (26) banka hesaplarına yatırmasını istediğini tespit etti.

Operasyon için start veren polis, Salih Çafin, İsa Karan Kasim Ertokuş'u Şanlıurfa’nın Akçakele İlçesi’nde, banka hesapları kullanılan dört kişiyi ise Ankara'da gözaltına aldı.

Aralarında emekli bürokratların da bulunduğu çok sayıda kişiyi en az 80 bin TL dolandırdığı öne sürülen zanlılar sorgulamalarından sonra, 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' ve 'Nitelikli dolandırıcılık' suçlarından adliyeye çıkartıldı.



BC(FK/COŞ)