Olay, geçen 12 Eylül'de merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Çınarlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Turhan Bayramhan ile Deniz Polat, Sakarya'nın Geyve İlçesi'nde esnaf Mehmet Fındık'ı telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıttı. Fındık'a, kimlik bilgilerinin terör örgütü PKK'nın eline geçtiğini ve kullanıldığını söylen Turhan Bayramhan, "Bu olay çok gizli. O yüzden kimseye bahsetmeyin. Biz sizin probleminizi çözeceğiz. Ancak şimdi vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Ama sakın kimseye söylemeyin aksi taktirde biz işi çözemeyiz, suç sizin üzerinize kalır" diye korkuttu.

Mehmet Fındık, bankaya giderek verilen hesaba 75 bin 500 lira yatırdı.

PARANIN YARISINI ÇEKİP TELEFONU KAPATTILAR

Adana'da bankaya giderek paranın yarısını çeken dolandırıcılar, daha sonra telefonu kapattı. Bir süre sonra parayı yatırdığını söylemek için polis sandığı kişileri arayan Fındık, telefon kapalı olduğu için ulaşamadı. Tekrar tekrar aramasına rağmen numaraya ulaşamayan Mehmet Fındık, dolandırıldığını anlayıp polise başvurdu.

Sakarya'da polisin yaptığı araştırmada, Mehmet Fındık'ın Adana'dan arandığı saptandı. Adana'daki meslektaşlarıyla iletişime geçen Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durumu bildirdi. Harekete geçen Adana polis ekipleri, paranın kalan bölümünü çekmek için gelen Turhan Bayramhan ile Deniz Polat'ı yakaladı.

SUÇU BAŞKASINA ATTILAR

Suçlamaları kabul etmeyen şüphelilerden Turan Bayramhan, "Arkadaşım, kendisine para havale edileceğini söyleyince TC kimlik numaramı verdim" dedi. Deniz Polat da İstanbul'dan Eyüp isimli arkadaşının havale geleceğini bildirmesi üzerine diğer şüphelinin kimlik numarasını kullandığı iddia etti.

İfadelerinin ardından nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan sanıklar hakkında 'dolandırıcılık' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların yargılanmalarına, önümüzdeki günlerde 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.



MKA(OA/COŞ)