Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde oturan M.R.T., K.T., Y.A., Y.Ü. ve M.N., Kayseri, İzmir ve Manisa'da yaşayan 3 kişiyi cep telefonuyla aradı. Şüpheliler, rastgele aradıkları bu kişilere, "PKK’nın sizin adınıza çok sayıda telefon hattı çıkardığını, bankalardaki hesaplarınızı ele geçirdiğini, ancak sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Soruşturma için size vereceğimiz hesaba para yatırmanız gerekiyor. Soruşturma sonunda bu parayı devlet size tekrar iade edecek" dedi. Şüpheliler bu yöntemle, telefondan aradıkları kişilerden 135 bin lira aldı.

Dolandırıldığını anlayan mağdurlardan birinin ihbarı üzerine Şanlıurfa Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Mağdur, polisin bilgisi dahilinde, dolandırıcıların verdiği hesap numarasına para aktardı. Yenişehir Mahallesi'nde parayı çekmeye gelen ve birbirleriyle bağlantılı oldukları saplanan M.R.T., K.T., Y.A., Y.Ü. ile M.N., polis ekipleri tarafından yakalandı.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 5 şüpheli, sağlık kontrolü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldükten sonra 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.



AL,ÖŞ(HK/CK)