Ankara'da yaşayan 65 yaşındaki Gülümser M.'yi cep telefonundan arayan bir kişi, kendini polis olarak tanıtıp, "Adınız terör olayına karıştı, soruşturmayı tamamlamamız için vereceğimiz hesap numaralarına para yatırmanız gerekiyor. Souşturma tamamlanınca paranızı iade edeceğiz" dedi. Gülümser M., verilen hesap numarasına 31 bin 500 lira parayı yatırdı. Tedirgin olan kadın, bir yakınına durumu anlattı. Arkabasının "Seni dolandırmışlar, hemen polise git" demesi üzerine ihbarda bulundu.

Telefon kayıtlarını araştıran Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aramaların Adana'dan yapıldığını saptadı. Adana Emniyet Müdürlüğü yetkililerine haber verilmesinin ardından harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gülümser M.'nin para yatırdığı bankanın Abidinpaşa Şubesi'ne para çekmeye gelen Şükrü G'yi gözaltına aldı.

Aynı yöntemle Eskişehir'de terzilik yapan Nuran K.'yı 5 bin 180 lira dolandırdığı öne sürülen Muhammet K. ise Hiltonsa Akbank Şubesi'nde parayı çekmek isterken yakalandı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli 'nitelikli dolandırıcılık suçundan' adliyeye sevk edildi.