Ramazan Bayramının 1. günü polise başvuran güzellik uzmanı anne Özlem Aslan, bir Rusla 3'üncü evliliğinden olan kızlarının gezmek için dışarı çıktıktan sonra bir daha geri dönmediğini söyleyerek polise müracaat etti. Bir gün sonra kızının cep telefonundan kendisini aradığını söyleyen anne Özlem Aslan “Kızım beni aradı. Zorla eski bir evde tutulduğunu söyledi” dedi.


DÜN AKŞAM BULUNDULAR


Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis 18 gün boyunca kızların izini bulmak için çalıştı. Kayıp Rus kız kardeşlerin izi dün akşam saatlerinde Büyükçekmece’de bulundu. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri eve yaptıkları baskında 16 yaşındaki M.A., ile 19 yaşındaki Rudana Abubakorava'yı buldu. Evde bulunan 6 erkek ise polis tarafından gözaltına alındı.


KENDİLERİNİN KAÇTIĞI ORTAYA ÇIKTI


Kayıp Şahıslar Büro Amirliğine getirilen M.A. ile Rudana Abubakorava polise kaçırılmadıklarını, gördükleri aile baskısı yüzünden evden kaçtıklarını söyledi. Ailesinin yanına dönmediğini söyleyen 16 yaşındaki M.A., “Aile baskısı yüzünden evden kaçtık. Artık o eve dönmek istemiyorum.” dedi. Polis evde bulunan 6 kişinin “Küçük yaşta kız alıkoymak” suçundan ifadelerinin alınmasının ardından serbest bıraktı.


YÜKLÜ TELEFON FATURASI VE BAKKAL BORCU YÜZÜNDEN KAÇMIŞLAR


Polis olayla ilgili yaptığı çalışmada M.A. ile ablası Rudana Abubakorava’nın

ev telefonuna gelen 800 lira telefon parası ile haftalık 250 lirayı aşan bakkal borçları yüzünden evden kaçtığını tespit etti. Kızları tarafından “Baskı” yapmakla suçlanan Özlem Aslan “Ben onlara sadece eve gelen 800 lira telefon parası yüzünden ‘Kızım bu kadar kiminle konuştun’ diye sordum. Ayrıca sadece onlara ait olan haftalık 250 liraya ulaşan bakkal borcunu da azaltmalarını istemiştim.”dedi.


ABLA İLK EVLİLİĞİNİ 13 YAŞINDA YAPMIŞ


Öte yandan polis evden kaçan Rudana Abubakorava’nın Çeçenistan’da bulunan babası tarafından 3 kez evlendirdiğini tespit etti. İlk evliliğini ailesinin baskısı ile 13 yaşında yapan Rudana Abubakorava’nın daha sonra 2 kez daha başka kişilerle evlendiği ve ayrıldığı belirlendi. Rudana Abubakorava’nın da bu evliliklere destek verdiği için annesi Özlem Aslan’ı suçladığı belirtildi. Ayrıca Rudana Abubakorva'nın Çeçenistan'da bulunan babasının bir suçtan cezaevinde yattığı öğrenildi.


Çocukları Koruma Şube Müdürlüğüne götürülen 16 yaşındaki M.A.’nın psikologlar eşliğinde ifadesinin alınacağı öğrenildi. Öte yandan Rudana Abubakorava’nın da Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildiği, vizesinin bittiği için hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.


AA (MK) (FOTOĞRAF)