Geçen yıl kasım ayında Bornova İlçesi'ndeki marketten cep telefonuna para yüklemek için kart satın alan Seval Ulusoy, eve gittiğinde yükleme yapmak için şifre bölümünü kazıdığında 'Nah çıktı' yazısını görünce şaşkına döndü. Olayı, cep telefonu operatörünün müşteri hizmetleri yetkilisine aktaran, ardından da bir telefon bayisine giden Ulusoy, dolandırıcıların kart üzerinde oynama yapmış olabilecekleri cevabını alınca İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Seval Ulusoy'un şikayeti üzerine harekete geçen polis, market sahibi Mustafa Kaşar, para yükleme kartlarını seyyar olarak kendisine satan Yüksel Erdem ve kartları satın aldığını öne sürdüğü Fikri Altundağ'ı gözaltına aldı. İfadelerinde kartlar üzerinde oynama yapmadıklarını, böyle bir olayı kimin yaptığını ise bilmediklerini ileri süren sanıklar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, ancak haklarında dava açıldı.

'KARTLA OYNAMADIK' DEDİLER

İzmir 21'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasına 8'er yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Yüksel Erdem ve Mustafa Kaşar ile davacı Seval Ulusoy katılırken, Fikri Altundağ gelmedi. Daha önceki duruşmada ifade veren sanık Fikri Altundağ, Bornova'da büfe işlettiğini ve bu büfede tüm GSM operatörlerinin kartlarını sattığını, satışa sunduğu bu kartları Hasan Duygan Gürler isimli arkadaşından aldığını söyledi. Onun da bu kartları bir alışveriş merkezinden aldığını anlattı. Kartların alındığına dair faturaların yanında olduğunu belirten Altundağ, "İşyerimde sattığım kontörlerin bir bölümünü seyyar kontör satışı yapan Yüksel Erdem'e sattığım doğrudur. Faturada kartların seri numaraları vardır. Bu seri numarası sayesinde, hangi telefondan, hangi tarihte yükleme yapıldığı öğrenilebilir. GSM operatöründen bu konunun soruşturulmasını talep ediyorum. Ben kesinlikle kartlar üzerinde bir oynama yapmadım" dedi. Sanık Yüksel Erdem ile Mustafa Kaşar da üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyip, beraatlerini talep etti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT

Seval Ulusoy ise, 20 liralık telefon kartı almak için Mustafa Kaşar'ın marketine gittiğini ve söylendiği gibi 1 saat değil 5 dakika sonra tekrar bakkala gelip karşılaştığı durumu anlattığını söyledi. Mustafa Kaşar'ın durumu anlamadığını, marketteki oğluna danıştığını, O'nun da "Çıka çıka size mi çıkmış? Asla kartı değiştirmem ve bedelini de ödemem" diyerek gülüp dalga geçtiğini anlattı. Bunun üzerine şikayet ettiğini dile getiren Ulusoy, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Hakim, yapılan yargılama sonunda üç sanığın da delil yetersizliğinden beraatine karar verip duruşmayı bitirdi.