Fethiye'de market işleten Turan Şahin, geçen 14 Mart'ta kendini polis olarak tanıtan dolandırıcının kurbanı olduğunu iddia etti. Şahin'in iddiasına göre, cep telefonundan arayan dolandırıcı, Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli 'Başkomiser Ali' olduğunu söyledi. Turan Şahin'e, adının terör örgütü adına çalışan dolandırıcılık şebekesince kullanıldığını, banka hesaplarının tehlikede olduğunu öne süren dolandırıcı, bu hesaplardaki paraları vereceği IBAN numaralarına aktarmasını istedi. Turan Şahin dolandırıcıya kanıp, talimatlarını yerine getirdi. Turan Şahin, dolandırıcının verdiği hesaplara, EFT yoluyla kendi hesabından 13 bin, oğlunun hesabından ise 50 bin lira olmak üzere toplam 63 bin lira gönderdi.

PARA HAREKETLERİNDEN YAKALANDI

Paraların hesaba geçmesinin ardından polis olmadığını itiraf eden dolandırıcı, parayı geri isteyen Şahin'e 'Geçmiş olsun. Sizin parayı altına yatırdım, en güzel şekilde değerlendireceğim" diyerek alay etti. Şahin'in şikayeti üzerine polis, çalışma başlattı. Paranın aktarılan hesaplardan çekildiği anlaşılınca hesaplar takibe alındı. Paranın 13 bin lirası ile Adana'da bir kuyumcudan altın alındığı, 50 bin liranın ise Ankara Cebeci'deki bir banka şubesi üzerinden başka bir hesaba aktarıldığı saptandı.

Dolandırıcılığı yaptığı öne sürülen Halil Akyol, Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 30 Mart'ta yakalandı. Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Akyol hakkında 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianamede ayrıca para transferi yapılan hesap sahipleri tutuksuz sanık 30 yaşındaki Metin Karasu ile hakkında yakalama kararı bulunan 33 yaşındaki Abdullah Siyahgöz hakkında da 7'şer yıl hapis cezası istendi. İddianame Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirse, sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.



MKA(OA/COŞ)