Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nden cep telefonuyla rastgele aradıkları kişilere Başbakanlık İletişim Merkezi’nde görevli savcı, komiser olarak tanıtan R.T., L.K., İ.Ç., İ.K., ile M.K., adlı dolandırıcılar, Ankara, İzmir, Artvin ve Şanlıurfa’da yaşayan 5 kişiyi tuzaklarına düşürdü.

Aradıkları kişilere, “PKK’nın sizin adınıza çok sayıda telefon hattı çıkardığını, bankalardaki hesaplarınızı ele geçirdiğini, sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Soruşturma için size vereceğim hesaba para yatırmanız gerekiyor. Soruşturma sonunda bu parayı devlet size iade edecek” diyerek 5 kişiyi toplam 100 bin lira dolandırdılar.

PARAYI ÇEKMEYE GELİNCE YAKALANDILAR

Aynı yöntemle dolandırıcılar Şanlıurfa’da yaşayan ve tuzaklarına düşürmeye çalıştıkları bir kişiden 15 bin lira hesaplarına para yatırılmasını istedi. Polise başvuran kişi, onların bilgisi dahilinde, dolandırıcılara verdikleri hesap numarasına para aktaracağını söyledi. Bu sırada Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan bir bankadan para çekmeye gelen R.T., L.K., İ.Ç., İ.K. ile M.K., polis ekipleri tarafından yakalandı. Emniyette sorgulamaları tamamlanan 5 şüpheli sağlık kontrolü için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldükten sonra ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından mahkemeye sevk edildi.


AL-ÖP  (AAA)