Şanlıurfa, Osmaniye ve Elazığ emniyet müdürlükleri ekipleri, telefonla aradıkları kişilere kendilerini savcı, hakim ve güvenlik görevlisi olarak tanıtarak suçlamalar yöneltip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen bir şebekeyi izlemeye aldı. Uzun süren takipte, polisler, Akçakale'de ve çeşitli köylerinde oturan şebeke üyelerinin bu yolla milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiğini belirledi.

Polis, yüzlerce kişiyi mağdur eden şebeke üyelerine yönelik bu sabah operasyon kararı aldı. Şanlıurfa'nın yanı sıra Osmaniye ve Elazığ'dan gelen polisler, sabaha karşı zırhlı araçlar eşliğinde Akçakale'ye gitti. Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı'nın da asker takviyesinin ardından güvenlik güçleri gruplara ayrılarak, şüphelilerin ilçe merkezi ve köylerdeki adreslerine eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonda, arama yapılan evlerde çok sayıda SIM kart, cep telefonu ve mağdurlardan elde edildiği iddia edilen paralara el konuldu.

21 KİŞİ GÖZALTINDA

Operasyonda gözaltına alınan 21 kişi, Akçakale Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguları yapılmak üzere Şanlıurfa'ya getirildi. Şüphelilerden bazılarının daha önce de aynı suçtan haklarında işlem yapılan kişiler olduğu öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanmasına başlanan şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edilecek.



(HK/CK)