Mersin Emniyet Müdürlüğü, telefonla aradıkları kişilere kendilerini farklı kimliklerle tanıtıp çeşitli suçlamalar yönelterek dolandırıcılık yapan şebekeyi izlemeye aldı. Uzun süre yapılan takipte, polisler yüzlerce kişiyi mağdur eden şebekenin bu yolla milyonlarca lira haksız kazanç elde ettiğini saptadı.

8 İLDE ŞAFAK OPERASYONU

Polis, 3 ay boyunca izlediği şebekeye yönelik bu sabah saat 04.00'te operasyon başlattı. Mersin, Şanlıurfa, İstanbul, Adana, Gaziantep, Bartın, Niğde ve Ağrı'da, şüphelilere ait adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Operasyonun Şanlıurfa'daki bölümü kent merkezinin yanı sıra Akçakale, Suruç ve Hilvan ilçelerinde yapıldı. En çok şüphelinin bulunduğu Suriye sınırındaki Akçakale İlçesi'nde düzenlenen operasyon çok sayıda polis, asker, zırhlı araç ve özel harekat polislerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Akçakale'nin Kılıçlı Köyü'nde yapılan baskında; özel harekatçılar ile askerlerin çevrede güvenlik önlemi almasının ardından polis girdiği evlerde uykuda olan şüphelileri uyandırarak gözaltına aldı. Şüphelilerin evlerindeyapılan aramalarda bulunan çok sayıda cep telefonu, telefon hattı, para, döviz ve altına el konuldu.

ŞANLIURFA'DA 14, TOPLAM 50 GÖZALTI

Şanlıurfa ve ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 14 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorguları yapılmak üzere Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şanlıurfa ve operasyonun yapıldığı diğer 7 kentte gözaltına alınanların sayısının 50 olduğu bildirildi.

DHA(HK/COŞ)