Manisa’da polise başvuran emekli S.Ö., kendisini telefonla arayan ve Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan bir kişinin hesabına 40 bin lira para yatırdığını, aynı kişinin 20 bin lira daha istediğini söyledi. S.Ö. şikayet dilekçesinde “Beni arayıp PKK örgütü ile ilgili bir operasyon yapıldığını. Soruşturmada benim de ismimin geçtiğini söyledi. Ona suçlamalarla bir ilgim olmadığını söylediğimde bana inandı. Ancak takip yapılması için banka hesabımda hareket olması gerektiğini, bu nedenle para yatırmamı, verdiğim paranın örtülü ödenekten geri ödeneceğini söyledi. Ben de ona inanıp iki defa 20’şer bin lira yaptırdım . Bir süre sonra arayıp tekrar para istedi. Yine bir 20 bin lira yatırdım. Ancak durumdan şüphelendim” dedi.


Polis tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada S.Ö.’nün para yatırdığı hesap  takibe alındı. İstanbul’da Fatih’te bir banka şubesine gelerek yatırılan parayı çekmeye çalışan Recep S., ile Metin G., gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadesi doğrultusunda Recep G. ile Şahin K.’ da yakalandı. Zanlılar ifadelerinde dolandırıcılık iddialarını kabul etmedi.


Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan Recep S., ile Metin G., tutuklandı, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


AA (MK) (FOTOĞRAF)