Türkiye'nin çeşitli kentlerinde güvenlik güçlerine başvuran 10 kişi, telefon dolandırıcılarının ağına düştüklerini söyleyerek şikayetçi oldu. Vatandaşlar; savcı, hakim, asker veya polis olarak telefon açan kişilerin, banka hesaplarının PKK'nın eline geçtiği ve para transferi yapıldığını kendilerine söylediklerini ve soruşturma kapsamında istedikleri parayı soruşturma kapsamında verdikleri banka hesaplarına aktardıklarını ifade etti. İstenilen paraların transferini yaptıktan sonra aradıkları telefonlara ulaşamayınca dolandırıldıklarını anlayan 10 kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturmada, mağdur vatandaşların Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nden arandıkları belirlendi.

BANKA ŞUBESİNDE YAKALANDILAR

Polis, mağdurların para yatırdıkları hesapların bulunduğu banka şubelerinde dolandırıcıların yakalanması için çalışma başlattı. Paraların yatırıldığı banka şubesinde önlem alan polis, mağdurların yatırdığı hesaptan para çekmeye gelen Mehmet Emin T. ile Yaşar B.'yi dün akşam saatlerinde gözaltına aldı.

10 kişiyi 95 bin lira dolandırdığı saptanan ve üzerlerinde başka isimlere ait kredi kartı ile telefon kartları bulunan şüpheliler, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.



ÖŞ(HK/BT)