Geçen yıl yaşanan Van depremleri sonrası Antalya'ya yerleşen Tatar ailesinin fertlerini ziyaret eden Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, Londra Olimpiyat Oyunları'nda gümüş madalya kazanan tekvandocu Nur Tatar'ın annesi Birgül ve babası Nizamettin Tatar'ı çiçek vererek kutladı. Şampiyon bir çocuk dünyaya getirdiği için anne Birgül Tatar'ın gururlanması gerektiğini söyleyen Tüzken, ailenin bundan sonra da yanlarında olacağını belirtti.

Anne Birgül Tatar ise dünden itibaren büyük mutluluk ve sevinç yaşadıklarını belirterek, "Ne mutlu bize ki Nur böyle güzel bir duygu yaşattı. Bu duygu anlatılmaz, ancak yaşanır. Ülkem adına, Van'ın adına çok sevinçli ve gururluyum. Kızım çok istediği için gönlümüz altın madalyayı arzuluyordu ama olmadı. Buna da şükür diyoruz" dedi.

Kızının ikinciliği elde ettikten sonra ağladığını gördükten sonra çok üzüldüğünü ifade eden Birgül Tatar, "Nur'un ağlaması bana çok koydu. O gözyaşını görünce ben yıkıldım. Keşke bunu bize yapmasıydı. Olimpiyat ikinciliğine sevindik ama onun ağlamasına çok üzüldüm" diye konuştu.

'AYAKLARINDAKİ SANCILARI BİLİRİM'

Futbol antrenörü baba Nizamettin Tatar ise Londra 2012 Olimpiyatları'nı 'Arena' olarak nitelendirerek, "Van'dan böyle bir arenaya gitmek her babayiğidin harcı değil. Bu büyük yılların birikimi ile alınan bir başarıdır" dedi. Olimpiyat ikinciliğinin basite indirgenmemesi gerektiğini vurgulayan Nizamettin Tatar, "Ben kızımın ayaklarındaki moraltıları, ayağındaki sancıları, ayağındaki sakatlıkları, sabahlara kadar inim inim inlerken başucunda beklediğim günleri hatırladım. Biz bu işe inandık. Van'daki hocalarımız bu işe inandılar. Buraya kadar kolay gelinmedi" ifadelerini kullandı.

VAN'DAKİ KIZ ÇOCUKLARI ÖZENDİ

"Hiçbir başarı tesadüf değildir" diyerek sözlerini sürdüren baba Nizamettin Tatar, şöyle konuştu:

"Çalışmakla, inanmakla, çok güzel ortamın olması ile bu başarı geldi. Nur şimdi futbolcu olan ağabeyi Kadir Tatar'a özenerek 7 yaşında bu spora başladı. Ağabeyi o zamanlar Milli Takım kampına kadar yükseldi. Ağabeyini örnek alarak bugünlere geldi. Nur sayesinde bugün Van'da 1000 kız çocuğu tekvando öğrendi. Çünkü, orada kız çocuklarını spora göndermiyorlardı. Herkes Nur'a özendi ve bugünlere gelindi."



SE(SU/CK)