Geçen cuma gecesi, saat 02.00 sıralarında, Konak İlçesi’ndeki Bahri Baba otobüs duraklarının yanında meydana gelen olayda, taksi şoförleri arasında sıra yüzünden tartışma çıktı. Tartışma, karşılıklı küfürlerle bir anda kavgaya dönüştü. Kavga sırasında tabanca da ateşlendi ve 35 T 7151 plakalı taksinin şoförü Adnan Gökgerdereli sol koltuk altından, meslektaşı Abdülnasir Gürbüz de ayağından vuruldu.

Yaralılar, hemen ambulansla İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Gökgerdereli, yaşam mücadelesini dün kaybetti. Olayın ardından geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgaya karıştığı belirlenen yine taksi şoförü Y.T.’yi gözaltına aldı. Y.T., kavgaya karıştığını doğrularken, kendisinin ateş etmediğini söylediği bildirildi. Y.T.’nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği, kavgaya karışan bir kişinin daha arandığı kaydedildi.

TEKVANDOYLA KARŞI KOYMUŞTU

Sıra kavgası yüzünden yaşamını yitiren Adnan Gökgerdereli, 2007 yılında, kendisini bıçaklayıp parasını gasp etmek isteyen saldırganlara, tekniklerini bildiği tekvandoyla karşı koymuştu. Gökgerdereli’nin müdahalesiyle kaçıp izlerini kaybettiren Aziz Çamkesen ve Hasan Girgin, tedavi için gittikleri Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde polis tarafından yakalanmıştı. Gaspçıların, o dönem, ardarda üç ayrı taksici gasp ettikleri anlaşılmıştı.



TT(İÖ/SS)