Adana Ticaret Odası'nda üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya, okul kıyafeti pazarının yıllık 5 milyar doları aştığını söyledi. Ortakaya, Adana'da 50'den fazla okul kıyafeti üreten büyük firma, bu firmaların tedarikçisi olan onlarca tekstil atölyesi ve satış yapılan yüzlerce işyeri bulunduğunu belirtti. Ortakaya, "2013 siparişleri alınmış, kumaşlar dokunmuş ve dikim başlamıştı. Hepsi iptal oldu. Bu uygulamanın başlamasıyla birlikte bu firma ve işyerleri kapanma noktasına gelecek. Türkiye genelinde milyonlarca insan işsiz kalacak" dedi.

'ÇİN'İN GİREMEDİĞİ TEK SEKTÖR OKUL KIYAFETİ'

Ortakaya, Çin'in Türkiye'de giremediği tek sektörün okul kıyafeti üretimi olduğunu savundu. Ömer Ortakaya, "Bu uygulama ile yerli üreticiler mağdur olacak, haksız rekabetle baş edemeyecektir. Sektörümüze sahip çıkmak için bu uygulama kararının iptalini ve stokların erimesi için en azından 3 yıl süre verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Adana Ticaret Odası Meclisi Konfeksiyon İmalatçıları Grubu Sözcüsü Cevdet Şeker ise "Sayın Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanımızdan ilgi bekliyoruz. Aldıkları karara saygılıyız, ama mağdur oluyoruz. Milyonlarca insanın ekmek yediği işyerleri kapanmasın" diye açıklama yaptı.

Basın toplantısının ardından okul kıyafeti satışı yapılan işyerlerinde elde kalan ürünleri gösteren ve üretim yapılan atölyeleri basın mensuplarına gezdiren Adana Okul Kıyafetleri İmalatı ve Satıcılar Derneği Başkanı Ömer Ortakaya ve Adana Ticaret Odası Meclisi Konfeksiyon İmalatçıları Grubu Sözcüsü Cevdet Şeker, sorunlarına duyarlılık gösterilmesini ve çözüm bulunmasını istedi.