Bu sabah fabrika önünde toplanan işçiler, soğuk hava nedeniyle ateş yakıp ısınırken, ellerine aldıkları ekmekle yetkililerden ücretlerinin ödenmesini istedi. İşçilerden Ali Kılcıoğlu, Mayıs ayında işe başladığını, son 3 ayda ücretlerinin ödenmediğini belirterek, şöyle dedi:

"Fabrikada çalışan 84 işçi gibi mağdur duruma düştüm. Çalışan bütün arkadaşlarım gibi ben de evime ekmek götürme davasındayım. Ancak, son 3 ayda alamadığım ücretim nedeniyle evime ekmek götüremiyor, elektrik ve su faturalarımı ödeyemiyorum. Fabrika yaklaşık 1 ayda kapalı durumda. Fabrika yetkililerinden açıklama bekliyoruz. Ayrıca sayın kaymakamımızın ve belediye başkanımızdan bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz."

İşçilerden Nevin Şimşek ise Mayıs ayından itibaren aylık ücretlerinin düzensiz ödendiğini belirtirken, 3 ayda 100 saatlik mesaisi ile birlikte ücretlerinin hiç ödenmediğini öne sürdü. Hakkını istediğinde fabrikanın dış kapısının gösterildiğini belirten Şimşek, "20 gün önce bizi başka bir ilçede bulunan fabrikaya çalıştırmaya götürdüler. Buradaki çalıştığım mesaimi dahi ödemediler. Çok mağdur durumdayım. Bizlere bir açıklama yapılmasını bekliyoruz" dedi. Fabrika önünde toplanan işçiler, eylem sonrası dağıldı.



HY(AY/İD)