Samsun 19 Mayıs Stadı'nda 13 Eylül 2010 günü Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu takımları arasında oynanan mücadelenin 41'inci dakikasında VIP tribününden sahaya atlayan Murat Yeşilova, saha kenarındaki Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'ya bıçakla saldırdı. Teknik direktör Yeşilova kalça ve karnından 6 bıçak darbesiyle yaraladı. Murat Yeşilova ise gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine kondu.

Murat Yeşilova hakkında 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada ise cumhuriyet savcısı mütealasını verdi. Cumhuriyet savcısı olayın adam öldürmeye teşebbüs olmadığını sanık ile kardeşi arasında gelinine tecavüz ettiği iddiası nedeniyle husumet bulunduğunu belirterek 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmaya katılan teknik direktör Yüksel Yeşilova ise, Almanya'da ifade veren ve tecüvüze uğradığını iddia eden gelin Y.A.'nın sanığın etkisi ve tehditi altında kaldığını ileri sürerek, "Annem, babam bütün ailem beni destekliyor. Benim hakkımda Almanya'da hiç bir dava açılmamıştır. Hiçbir sabıkamda yoktur. Murat Yeşilova'nın ifadelerinin hepsi yalandır. Kendisi kadın sattığı için sabıkalıdır. Hatta bir kadını göğsünden jiletle yaralamıştır. Adam bıçaklamadan sabıkalıdır. Böyle bir kişi namusum için bu olayı yaptım diyor. Kendisi benden 50 bin TL istedi. Ben de vermedim. Ondan sonrada beni öldürmeye çalıştı" diyerek şikayetçi olduğunu söyledi.

Teknik Direktör Yeşilova, gelin Y.A.'ya tecavüz etmediğini de ileri sürerek, "Murat Yeşilova'nın baskısıyla bana iftira attı. Benim eşim Romanya 3'ncü güzelidir. Bu fotoğrafları mahkemeye delil olarak veriyorum" diyerek, kendi eşinin ve Y.A'nın fotoğraflarını mahkeme heyetine verdi. Yeşilova, "Böyle güzel bir eşi olan, bu kadına bakar mı" dedi.

Duruşmaya 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edilen sanık Murat Yeşilova, hasta olduğu için katılmadı. Murat Yeşilova daha önceki ifadelerinde kardeşini, gelinine tecavüz ettiği için bıçaklayıp rezil etmek istediğini söylemişti. Mahkeme, sanık ve avukatın son savunmasını yapması için duruşmayı erteledi.


İA(MS/AAA)(FOTOĞRAF)