Uğurlu olacağına inandığı '11.11.2011' tarihinde Marmaris Limanı'ndan 'Xenia' adlı teknesiyle yola çıkan Offshore Sailing’in sahibi Atila Alada, seyahatini tamamladı. Marmaris Körfezi girişinde teknelerle açılan dostları tarafından karşılanan Alada, Albatros Marina'ya geldi. Marinada kendisi için düzenlenen partiye katılan Alada, yolculuğunu gazetecilere anlattı. Rüzgarı arkadan alarak önce Cebelitarık Boğazı, ardından Kanarya Adaları ve Karayipler'e gittiklerini belirten Alada, 15 Mart'ta dönüş yoluna girdiklerini ve Akdeniz'i boydan boya geçerek geldiklerini söyledi.

194 günde, 14 bin deniz mili kat ettiklerini ifade eden Atila Alada, "Mürettebat sık sık değişti. Seyehate dayanamayan arkadaşlar yarıda bırakmak zorunda kaldı. Yolculuğun büyük bir kısmını eşimle yaptık. Zaman zaman ekip sıkıntısı çektiğimiz oldu. İnternet aracılığıyla yeni yol arkadaşları bulduk. Bunların arasında İspanyol, İtalyan, Alman ve Hollandalı da vardı. Teknede 3 kişiden fazla olmadık. Çok uluslu bir seyahat oldu" dedi. Büyük Okyanus'u geçmedikleri için tam bir dünya turu yapmadıklarını dile getiren Alada, seyahatinin yarım dünya turu sayılabileceğini kaydetti.

Okyanusta seyir yapmanın çocukluktan beri hayali olduğunu anlatan Alada, "Bu işi yapanların kitaplarını okudum, internetten takip ettim. İçimde hep açık denize çıkmak arzusu vardı. Benim için çok eğitici oldu" diye konuştu.

Marmaris’te bulunan Gökova Sailing School’un sahibi Cumhur Gökova da geçen 11 Nisan’da 17 ay süren dünya turunu tamamlayarak Marmaris’e dönmüştü.



DEB(İÖ/CK)