'Didim Mavisi' adlı tur teknesi geçen 3 Ağustos'ta öğle yemeği için Badavut mevkisine demirlediği sırada, mutfak bölümünde yangın çıktı ve alevler kısa sürede tüm tekneyi sardı. Yolcuların büyük bölümü can yeleklerini giyerek denize atladı ve yüzerek karaya çıktı. Ancak bütün eşyalar, özellikle turistlerin pasaportları yandı. Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, yaşanan bu olayın ardından önlem amacıyla mürettebata yönelik seminer düzenlenmesi talimatını verdi.

Ayvalık Liman Başkanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen seminerlerin ilki, 'Veysel Kaptan' gezi teknesinde dün saat 20.00'de yapıldı. İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Ali Gün tarafından verilen iki saatlik seminere, Ayvalık Liman Başkanı Hüseyin Demir'in öncülüğünde, ilçede faaliyet gösteren tüm gezi teknelerinin çalışanlarıyla, dalış okullarının personeli katıldı.

Seminerde, olası bir kaza sırasında yapılması gerekenler, teknede çıkan bir yangında vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yolculara yapılacak ilk müdahale ve gezi sırasında meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzlukta yapılacak ilk yardım müdahaleleri uygulamalı olarak gösterildi. Seminerde, ayrıca olası bir terör saldırısında yapılacak ilkyardım müdahaleleri de anlatıldı. Seminerin belirli aralıklarla verileceği kaydedildi.



TY (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)