Türkiye Futbol Federasyonu’nun hukuk işlerinden sorumlu eski Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, ailesi ve yakın arkadaşları ile bugün sabah saatlerinde Köyceğiz’de teknesiyle tura çıktı. Bir süre koylarda 'Zuzu' adlı teknesiyle dolaşan Egemenoğlu ve beraberindekiler, saat 12.00 sıralarında Semizce Koyu’nda demirledi. Bir süre burada denize giren Egemenoğlu, bir ara böbrekleride şiddedli bir ağrı hissetti.

Bunun üzerine Egemenoğlu eşi ve bir arkadaşıyla zodyak bota binip Ortaca İlçesi’ndeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı’ndaki sağlık kabinine gelip, ağrı kesici iğne vurdurdu. Ancak ağırılarının geçmemesi üzerine Egemenoğlu, sağlık görevlilerinden daha kapsamlı bir sağlık kuruluşuna sevki için yardım istedi. Ortaca Devlet Hastanesi’ne gönderilen Egemenoğlu, Dalyan Kanalı’nı doşarak ulaşımın zor olacağını düşünerek, ambulansı kumsalın kara ulaşımının olduğu 5.5 kilometre mesafadeki diğer ucuna istedi. Buraya kadar tekrar zodyak botla giden Egemenoğlu, burada kendisini bekleyen ambulansa nakledildi. Ortaca Devlet Hastanesi’ne götürülen Egemenoğlu, ilk müdahelinin ardından Özel Yücelen Hastanesi’ne sevk edildi.

Yapılan tetkik ve tahliller sonucu böbreklerinde kum olduğu belirlenen Egemenoğlu, tedaviye alındı. Buradaki tedavisinin ardından bir kaç saat doktor gözetiminde tutulan Egemenoğlu, taburcu edildi.