İsmet İnönü Kapalı Spor Salonunda yapılan MHP Tekirdağ İl Başlanlığı’nın 10’ncu olağan genel kongresine MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Iğdır Milletvekili Abbas Bozyel, Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, delegeler ve çok sayıda partili katıldı.

MHP Tekirdağ İl Başkanlığına aday olan Saral Sarıalioğlu ve Enez Kaplan’ı destekleyen delegeler salonundaki yerlerini aldıktan sonra adaylar konuşma yaptı. Daha sonra delegeler sandık başına gitti. Oy kullanımının devam ettiği sırada iki başkan adayı destekçileri arasında tartışma çıktı.

KONGREDE YUMRUKLAR KONUŞTU

Partiyle ilgilisi olmayan kişilerin kendilerini oy kullanmak üzere üye olarak kaydettikleri iddiasıyla iki taraf arasında kavga çıktı. Salon dışında bekleyen Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri salona girerek iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. Polis ekiplerinin partililere müdahalesi sırasında henüz kimin attığı belirlemeyen bir sandalye salonda görev yapan Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Nail Savran’nın başına isabet etti. Başından yaralanan ve kanlar içinde kalan Savran polis aracına bindirilerek Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Savran’nın başına 4 dikiş atıldığı öğrenildi. Olaylarla ilgili 2 partili gözalına alındı.

Olayların yatıştırılmasının ardından açılan sandıklardan 242 oy alan Enes Kaplan MHP Tekirdağ İl Başkanı olurken, diğer aday Saral Sarıalioğlu ise 162 oy aldı.