Tekirdağ Limanı’na geldikleri sırada yeterli aydınlatma ve çıkış yönü için yönlendirme görevlisi bulunmaması sonucu içinde bulundukları otomobilin denize düşmesi sonucu ölen dünürler; Zeynep ve Ahmet Gülhan ile Aysel ve Vecdet Eriş çiftinin ölümü ile ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 4 kişinin öldüğü olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğünü belirterek gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.

Tekirdağ’da 4 kişinin otomobil ile denize düşüp boğularak öldüğü Tekirdağ Limanı kazadan sonra deniz ulaşımına kapalı tutumuyor. Liman girişinde bekleyen güvenlik görevlileri, tekne sahibi balıkçıların da girişine izin vermiyor. Ayrıca sadece feribotların kullandığı limana seferlerde durduruldu. Marmara Adası, Avşa Adası ve Kara Biga'ya yapılan feribot seferleri Barboros Limanı'ndan yapılıyor. Tekirdağ Limanı'na gelen yolcular görevliler tarafından Barboros'a yönlendiriliyor.

Limandaki kazanın olduğu aracı getiren 'Yener C' feribatotu ile daha önceden çekilen 2 feribot bekliyor. Tekirdağ Limanı’na görevlilerin dışında kimsenin girişine izin verilmezken, gazeteciler de görüntü almak için limana sokulmadı.

SAVCI OLAY YERİNDE

Tekirdağ’da 4 kişinin öldüğü olayla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan bugün saat 11.00 sıralarında Tekirdağ Limanı’na geldi. Uzmanlarla birlikte olay yerinde inceleme yapan ve kazanın oluş şekli hakkında bilgi alan Cumhuriyet Savcısı Muammer Özcan, görgü tanıklarından detayları dinledi.

GÖREVİ ALMADI

Tekidağ Liman Başkanlığı görevini yürüten Mübin Salter Salt’in kazadan önce İstanbul Liman Başkan Yardımcılığı görevine atandığı yerine Çanakkale Liman Başkanı Murat Gül’ün getirildiği ifade edildi. Daha önceden gerçekleşen değişik nedeniyle dün Gül’ün yeni atandığı görevini teslim almak üzere geldiği ancak 4 kişinin öldüğü olay nedeniyle devir- teslim töreninin yapılamadığı belirtildi.

İKİ AİLE YIKILDI

Kırklareli’ye atanan Uzman Çavuş Mustafa Gülhan ile nişanlısı Selvi Eriş’in 27 Haziran günü yapılacak düğünleri öncesi çeyizlerini götüren iki aile kaza nedeni ile yıkıldı. Bandırma’dan bindikleri 'Yeni C' feribotu ile önceki gün saat 04.00’te Tekirdağ Limanı’na gelen gelinin annesi 49 yaşındaki Aysel ile babası 53 yaşındaki Vecdet Eriş ile, damadın annesi 51 yaşındaki Zeynep ile babası 53 yaşındaki Ahmet Gülhan’ın bulunduğu otomobil yeterli ışıklandırma ve yönlendirme olmaması nedeniyle içinde bulundukları otomobili denize sürdü. Vecdet Eriş’in dikkatsizlik ve dalgınlık sonucu aracı denize sürmesi sonucu meydana gelen kazada araçta bulunan 4 kişi boğularak ölmüştü.