Bayram tatillerini geçirmek için arife günü yola çıkan vatandaşların yolculuğu trafik çilesine dönüştü. Özellikle İstanbul’dan yola çıkan ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki çalışmalar nedeniyle Tekirdağ- Çanakkale güzergahını tercih edenler Tekirdağ kent merkezinde uzun kuyruk oluşmasına neden oldu. Yavaş ilerleyen trafiğe Tekirdağ Çevreyolu’nda devam eden karayolları çalışmaları da eklenince trafik keşmekeşe dönüştü.

Sürücüler ve yolcular, "Rezalet, bayramımız zehir oldu. Bu kepazeliğin sorumlusu kim ise hesabını versinr" diyerek kuyruklara tepki gösterdi. 20 dakikalık yolu bir saatte geldiğini ifade eden bir sürücü ise "Yetkiler bu yollardaki çalışmaları durdursun. 20 dakikalık yolu 1 saatte geldik. 1.5 saattir Tekirdağ’ı geçemedim" dedi.

KİLOMETRELERCE FERİBOT KUYRUĞU

Araçlarıyla Tekirdağ Limanı’ndan Avşa, Erdek ve Marmara Adası’na gitmek isteyenler iskele önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Seferlerin yetersiz kalması nedeniyle yetkililer ek seferler koymaya başladı.

Bir saat feribot beklediğini ifade eden Ali Yılmaz, "Avşa’ya gitmek için feribot bekliyorum. Ne zaman sıra geleceğini bilmiyorum" diye konuştu.



RY(LK/CK)