Tekirdağ’dan dün geceden itibaren yaşları 7 ile 15 arasında değişen çok sayıda ilköğretim öğrencisi karın ağrısı, ishal, kusma şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. Aileler arasında endişe yaratan salgın şüphesi nedeniyle öğrenciler tedavi altına alındı. Öğrencilerden çoğunun Atatürk İlköğretim Okulu'da eğitim gördüğü bildirildi. Okul kantininden ve şebeke sularından numune alan Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü, yapılan incelemede numunelerin ‘temiz’ çıktığını açıkladı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Hastanede tedavi altına alınan çocukların bir çoğu ayakta tedavinin ardından taburcu edilirken, Tekirdağ Valiliği’nin yaptığı yazılı açıklama kafaları karıştırdı. Valilik, dün geceden itibaren 22’si aile hekimliği ve özel hastanelere olmak üzere toplam 124 çocuğun aynı şikayetlerle sağlık kuruluşlarına başvurduğunu duyurdu. Açıklamada, 17 hastanın yatırıldığı, 10 hastanın ilk tedavisinin ardından taburcu edildiği ve 7 hastanın halen tedavisinin sürdüğünü belirtildi. Diğer 90 hasta hakkında ise bilgi yer almadı.

“SALGININ NEDENİ VİRAL KAYNAKLI”

Okul kantininden alınan numunelerin ve şebeke suyunun temiz çıktığı belirtilirken, salgının viral kaynaklı olabileceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Tekirdağ Devlet Hastanesi Acil Servisine, karın ağrısı, ishal, kusma şikayetleri ile dün saat 18.00'den sonra 102 hasta başvurmuştur. Başvuran vakaların çoğunluğunun Tekirdağ Merkez ilçede bulunan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi oldukları öğrenilmiştir. Bunların yaş grubu 7-15 yaş arasında olup, bu gruptan 17 hasta yatırılmış, 10 hasta taburcu edilmiş ve 7 hastanın halen tedavisi devam etmektedir. Özel hastane ve Aile Hekimlerine başvuran vaka sayının 22 olduğu anlaşılmıştır. Durumu ağır olan vaka bulunmamaktadır. Okulda yapılan incelemede okulda yemek hizmeti verilmediği, kantine alınan ürünlerin tüm Tekirdağ okullarına hizmet veren kooperatif tarafından temin edildiği anlaşılmıştır. Okuldan 4 noktadan su numunesi alınmıştır. Okulda bulunan su sebilinin filtrelerinin 1 hafta önce değiştirildiği öğrenilmiştir. Şehir merkezinde ve okul çevresinde son bir hafta içerisinde su kesintisinin olmadığı, klor eksikliğinin olmadığı anlaşılmıştır. Okul çevresinde su şebekesi ile ilgili yeni yapılmış bir kazı olmadığı anlaşılmıştır. Salgının viral kaynaklı olduğu düşünülmekte olup, su ve klinik örnekler Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığına gönderilecektir.”

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ

Çocuklarındaki rahatsızlar nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuran öğrenci velileri salgının henüz neden kaynaklandığını bilmediklerini söyledi. Çok sayıda çocuğun getirilmesi nedeniyle endişe ettiklerini belirten veliler, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.



RY(LK/AAA)