Marmara Ereğlisi İlçesi’nde haftalık olarak yayın yapan Evrim Gazetesi’nin Sultanköy Mahallesi Ulubatlı Caddesi üzerindeki bürosuna dün gece saat 02.10 sıralarında bir otomobilden ateş açıldı. Tabancadan çıkan mermiler gazetenin camına, matbaa makinesine ve duvara isabet ederken, içerde kimsenin olmaması nedeniyle yaralanan olmadı. Silah seslerinin duyulması üzerine gazeteye gelen jandarma ekipleri, gazete bürosunu güvenlik şeridine alarak inceleme yaptı.

Evrim Gazetesi sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Özan Taşoyar, gazeteye yapılan silahlı saldırıyı kınayarak şunları söyledi:

"Marmara Ereğlisi’nde haftalık yayın yapıyoruz. Gazete olarak hiç kimse hakkında bir nefretimiz ve düşmanlığımız yok. Bu saldırı alenen basını susturmaya yönelik düzenlenmiştir. Bu saldırıyı yapanların aciz insanlar olduğu ve gazetemize kurşun atarak bizi korkutmak istedikleri belli. Fakat bu gibi davranışlar, gazetecilere daha çok ilham ve güç verir. Evrim Gazetesi, doğruları yazmak üzere görevini yapmaya devam edecektir, doğrulardan rahatsız olanlar, asıl korkması gerekenlerdir."

Gazete bürosunda ve çevresindeki inceleme yapan jandarma ekipleri, diğer işyerlerindeki güvenlik kameraları sayesinde ateş açılan otomobili tespit etti. Gazetede bulunan mermiler ise balistik incelemeye alındı.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.



EÖ(LK/CK)