Tekirdağ Belediye Başkanlığı, Ramazan ayı boyunca sahurda davul çalınmasını yasakladı. Sahur davulcuları içinde ihale yapmayan belediyenin kararını öğrenen ve çoğunluğu Roman vatandaş olan davulcular, belediye binası önünde eylem yaptı. Davul ve tokmaklarını bina önüne koyarak yasağa tepki gösteren davulculardan 3’ü Tekirdağ Belediye Başkanı CHP'li Adem Dalgıç ile görüştü. Eylem yapan davulcuları makamında kabul eden Belediye Başkanı Adem Dalgıç, sadece Pazartesi günleri sahur vaktinde davul çalınmasını kabul etti. Bunu yeterli görmediklerini kaydeden davulcular görüşmenin ardından davul çalarak olaysız dağıldı.

DALGIÇ: TALEP ÜZERİNE YASAKLADIK

Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Ramazan öncesinde vatandaştan gelen talepleri değerlendirerek davul çalınmasını yasakladıklarını belirtti. Dalgıç şunları söyledi:

"Ramazan öncesinde vatandaşlarımızdan çok sayıda talep geldi. Davulcuların erken saatte geçtiği, hastaları olanlar rahatsız olduklarını ifade ettiler. Bizler de gelen bu talepler doğrultusunda bu yıl yeni bir ihale yapmadık ve davulu yasakladık. Ancak geçen yıl ihaleyi alan davulcular çok mağdur olduklarını gelip ifade ettiler. Onların daha mağdur olmamaları için sadece haftada bir gün pazartesi geceleri mani söylemek şartıyla sahur saatlerinde davul çalmalarına izin verdik."



RY(LK/COŞ)