Tekirdağ’da yaşayan Erkan Akdeniz ve arkadaşları, tekneyle balık tutmak için dün gece Marmara Ereğlisi İlçesi’nden, Marmara Denizi’ne açıldı. Balıkçıların ağlarına 1 ton ağırlığında ve yaklaşık 5 metre uzunluğundaki camgöz cinsi dev köpek balığı takıldı. Ağırlığı nedeniyle tekneye çıkaramadıkları köpek balığını sahile kadar ağlarla sürükleyen balıkçılar, iş makinası yardımıyla 1 tonluk köpek balığını karaya çıkardı.

Marmara Ereğlisi sahilinde sergilenen köpek balığını İstanbul’daki lüks restoranlara kilosu 4 liradan sattıklarını söyleyen Balıkçı Erkan Akdeniz, "Marmara Denizi’nde balık avına çıktığımızda büyük bir balığın ağlara takıldığını fark ettik. Çok ağır olduğu için tekneye çıkaramadan onu sahile kadar sürükledik. Camgöz cinsi köpek balığı 1 ton ağırlığında ve 5 metre uzunluğunda. Bu balık sanıyorum ki Marmara’da çıkan en büyük balık. Balığı görmek için gelenler önce korktular ama sonra alıştılar ve dokumaya çalıştılar" dedi.

4 BİN LİRAYA SATILDI

Dev köpek balığının çok ilgi gördüğünü belirten Akdeniz, onu görmeye gelenlerin 'Aliş' adını koyduklarını ve hatıra fotoğrafı çektirdikleri ifade ederek camgöz cinsi balığı İstanbul’daki bir restorana 4 bin liraya sattıklarını söyledi.



MY(LK/BT)