CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'nin konuğu olarak geldiği Dikili'de CHP Dikili İlçe Başkanlığı ile Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven'i ziyaret etti. Tekin, ilçe başkanlığında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in "Birkaç Mehmetçik" sözlerinin hatırlatılması üzerine Tekin, "Sayın Hüseyin Çelik ’Bir kaç Mehmetçik için meclisi mi toplayacağız' dedi. Bunu bir CHP'li söyleseydi, bugün bütün gazetelerde manşet olurdu. Bütün tartışma programlarına günlerce konu edilirdi. Hüseyin Çelik sıradan bir milletvekili değil. Hüseyin Çelik AKP'nin sözcüsü, Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda kurumsal kimliğin temsilcisi" dedi.

"FETVA İSTİYORUM"

Açıklamaları sırasında AK Parti’nin 'Milli Birlik ve Beraberlik' adı altında çıkandığı kitapçığı da gösteren Gürsel Tekin, şöyle konuştu:

"Sayın Bülent Arınç bizim milletvekillerinin Hatay'da kampa girmek istemelerine ’provokasyon yaratmak için geldiler' demiş. Şimdi sayın Arınç'a bir soru sorucağım ve fetva istiyorum. Kitapçıkta, ’Oğlu hangi sebeple hayatını kaybetmiş olursa olsun, Yozgat'taki anne ile Hakkari'deki anne oğullarının başında aynı duayı ediyorsa, evladı için Yasin ve Fatiha okuyorsa, cemaat aynı kıbleye dönüyorsa, burada çok ciddi bir yanlış olduğu ortadadır’ diyor. Şimdi ben Sayın Arınç'a soruyorum. Bu dediklerinin hepsine katılıyorum. Bu Suriyeli anneler hangi kıblede duruyor? Bu Suriyeli anneler aynı duayı okumuyor mu? Hangi gerekçe ile siz Suriye ile savaşıyorsunuz? Amerikalı bir milletvekilinin girdiği yere Türkiye'den bir milletvekilinin girememesi ayıp değil mi? Son 10 yılda Ortadoğu coğrafyasında 2,5 milyon Müslüman öldürüldü. Bu mu dininiz imanınız?"

"NASIL TAHMİN ETTİNİZ?"

Geçen yılın Ekim ayında meydana gelen Van depreminde hükümetin konteyner yetiştiremediğini anlatan Tekin, "Aynı Türkiye bir ay içerisinde Hatay'da 100 bin kişilik kamp kurdu. Elinizi vicdanınıza koyun. Bir düşünün. Siz bu 100 bin kişinin geleceğini nasıl tahmin ettiniz de önceden konteynerleri hazırlıyorsunuz? Demek ki senaryoyu hazırlamışsınız. Bütün film yapılmış, sadece figüranlar oynuyor. Bunları çekindiği için Türk medyasında göremiyoruz. Ancak dünya medyasından izliyoruz. Nasıl silahlandırıldıklarını, nasıl eğitim gördüklerini, nerden para geldiğini izliyoruz" dedi.

BAŞKAN VEKİLİ

Gürsel Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyalist Enternasyonal toplantısı için Güney Afrika’da bulunduğunu hatırlatarak, “Size müjde olarak buradan şunu söyleyebilirim. Sayın Kılıçdaroğlu bir aksilik olmazsa Genel Başkan Vekili olarak Türkiye'ye dönecektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, daha sonra Dikili Belediye Başkanı CHP’li Osman Özgüven’i makamında ziyaret etti. Belediye Meclis üyelerinin de katıldığı ziyarette Tekin ve Özgüven bir süre fikir alışverişinde bulundu. Tekin’i Dikili’den Belediye Başkanı Osman Özgüven ile CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener birlikte uğurladı.



OB(İÖ/İD)