Nurdağı İlçesi'nde 4 yıl önce yolun karşısına geçmek isterken çarpan bir aracın altında kalan ve 3 kardeşinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan İlker Köprülü, bir gün yürüme umuduyla eğitimine devam ettiği özel rehabilitasyon merkezinde, aylardan bu yana kendisine hediye edilecek bir tekerlekli sandalyeyi bekledi. İlker Köprülü'nün durumundan haberdar olan uzun yıllar engelli annesine bakan ev kadını Fatma Kılıç, tekerlekli sandalye aldı. Sandalyenin engelli çocuğa tesliminde ise, duygulu anlar yaşandı. Fatma Kılıç, rehabilitasyon merkezinin düzenlediği mini törende kurdelesini kestiği tekerlekli sandalyeyi hediye ettiği İlker'in mutluluğuna ortak oldu. Kılıç, annesinin emekli maaşıyla aldığı tekerlekli sandalyeyi teslim ederken, şöyle dedi:

"İstanbul'daki İslahiyelilerin 3 engelliye tekerlekli sandalye hediye ettiği yolundaki haberi gazetelerde okuyunca annemle yaşadıklarım biranda film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Ve İlker'e annemin emekli maaşıyla bu tekerlekli sandalyeyi almaya karar verdim. Ve hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan engellilere yardım elimizi uzatalım." 

Tekerlekli sandalyesine oturan İlker Köprülü, etrafına gülücükler dağıtırken, "Artık sokağa çıkıp, gezebileceğim için çok mutluyum" diye konuştu.